pripazite!

Na ova 4 pružna prijelaza rampa se ne spušta i semafor ne svijetli - dobro dođe znati

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.10.2021. 08:39

Zadnja izmjena: 24.10.2021. 08:39

S obzirom na veliki broj upita i primjedbi od strane naših čitatelja koji su vezani uz željezničko - cestovne prijelaze između Varaždina i Koprivnice, a koji nisu u funkciji tijekom noći, upit smo poslali HŽ-u.

Naime, čitatelji javljaju kako su svjedočili prolasku vlaka kroz prijelaz bez da se aktivirala signalizacija ili zatvorili branici te žele upozoriti druge vozače na oprez. IZ HŽ-a su potvrdili kako dionica pruge između kolodvora Varaždin i Koprivnica (između se nalaze kolodvori Jalžabet, Ludbreg i Rasinja) ne radi tijekom noći te u tom vremenu nisu u funkciji četiri  željezničko-cestovna prijelaza.

- Sigurnost željezničkog i cestovnog prometa pritom nije ugrožena jer kada željezničko-cestovni prijelaz nije u funkciji svi vlakovi dobivaju pisani nalog koji ih obvezuje da se zaustave ispred ŽCP-a, daju zvučni signal i nastave s vožnjom od 10 km/h tek kada se uvjere da su sva cestovna vozila stala (sukladno Pravilniku o načinu i uvjetima za sigurno odvijanje i upravljanje željezničkim prometom) - napisali su iz HŽ-a te naveli kako u tom vremenu dionicom pruge prođe jedan do dva teretna vlaka.

Komentari