EP U FUTSALU ZA DIJABETIČARE

"Vlastitim sredstvima otišli smo na Europsko prvenstvo na kojem branimo prvo mjesto iz Bukurešta!"

Objavljeno: 27.07.2018. 10:07

Zadnja izmjena: 27.07.2018. 10:14

Europsko prvenstvo u futsalu za osobe oboljele od šećerne bolesti, ove se godine održava u Bratislavi u Slovačkoj, a sudjeluje 17 zemalja. Ovo je 7. DIAEURO, a na sedam je Hrvatska osvojila dva puta prvo mjesto, jedanput drugo i dva puta treće.

U četvrtfinalu su pobijedili reprezentaciju Italije rezultatom 2:1 i plasirali se u polufinale. Hrvatska tako igra u polufinalu protiv domaćina Slovačke.

- Ove godine nismo dobili podršku Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga jer predsjednica smatra ovo bezveznim projektom. Mi smo uz pomoć sponzora i vlastitih financija otišli na prvenstvo gdje ove godine branimo prvo mjesto, osvojeno na prošlom DIAEURO natjecanju koje je održano u Bukurešta. Reprezentacija se sastoji od dijabetičara iz cijele Hrvatske koji se bave futsalom. Polufinalni parovi su BiH - Ukrajina i Slovačka - Hrvatska. Ja sam jedini igrač iz Varaždinske županije, dok su drugi dečki većinom iz Zagreba, ali ima nas iz svih krajeva od Osijeka do Splita. Baš smo dobra ekipica koja opet ide po pobjedu, dodao je Neven Furjan iz Cestice.

Komentari