Voćarski sajam za prijateljstvo bez granica

Objavljeno: 06.09.2011. 08:45

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Međimurska županija

U sklopu 6. Međunarodnog voćarskog sajma koji je ovaj vikend održan u Donjem Kraljevcu održana je i prva velika manifestacija projekta „Prijateljstvo bez granica“ kojeg sufinancira Europska unija iz programa IPA prekogranične suradnje Mađarske i Hrvatske.

Istvan Martincsevics, čelnik neprofitne udruge iz mađarskog Zalasznetgrota koja je nositelj projekta, istaknuo je da je iznimno zadovoljan prijemom i programom koji su priredili domaćini naglasivši da su Međimurci visoko podigli ljestvicu ostalim dionicima projekta.

U tri dana trajanja 6. Međunarodnog voćarskog sajma gostima i posjetiteljima predstavilo se ukupno 160 izlagača, umjetnika, obrtnika i kulturnih skupina iz četiriju partnerskih regija, mađarskih gradova Heviza i Zalaszentgróta, Grada Čazme i domaćina iz Međimurske županije.

U nastavku projektka koji traje godinu dana i čiji je cilj uspostaviti multikulturne i gospodarske kontakte lokalnog stanovništva, prezentirati prirodno i kulturno nasljeđe partnerskih regija te dugoročno održati te vrijednosti kroz buduću suradnju na području kulture, obrazovanja i turizma, uslijediti će izlagačko-kulturne manifestacije u Hevizu, Zalaszentgortu i Čazmi.

Završna konferencija oko 100 tisuća eura  vrijednog projekta s prezentacijom ostvarenih rezultata bit će održana sredinom srpnja sljedeće godine u Čakovcu.

Komentari