zahvala vatrogascima

Vodstvo Općine Sračinec primilo vatrogasce DVD-a Svibovec Podravski

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.06.2020. 12:34

Zadnja izmjena: 02.06.2020. 12:34

Nakon završetka prve faze borbe protiv korona virusa i na samom kraju Mjeseca zaštite od požara, u prostorijama Općine Sračinec održan je susret na kojem su sudjelovali načelnik Božidar Novoselec, zamjenik načelnika Krunoslav Lukačić, predsjednik DVD-a Svibovec Podravski Marijan Videc te njegove kolege vatrogasci.

Načelnik Božidar Novoselec zahvalio je vatrogascima na angažmanu tijekom korona krize. - Odradili ste veliki posao, obilazili ste mjesta i informirali ljude o protuepidemiološkim mjerama i tako značajno doprinijeli povoljnoj situaciji kakvu imamo danas. Uvijek ste spremni pomoći, kod vaše primarne zadaće gašenja požara, ali isto tako i na svim akcijama koje provodimo u općini a gdje vas trebamo, - rekao je načelnik  Novoselec.

DVD Svibovec Podravski jedino je vatrogasno društvo koje djeluje na području Općine Sračinec. Iako su reaktivirani ne tako davno, opremljeni su odlično, a prošle godine je završeno i uređenje predivnih prostorija u Svibovcu Podravskom.

- Mi smo i preventivne poslove odradili, prekontrolirali smo hidrantsku mrežu u cijeloj općini o čemu ćete dobiti izvještaj. Radili smo i na proširenju puta prema Dravi, kako bismo u slučaju nestanka vode svoje cisterne mogli napuniti dravskom vodom. Radili smo i na saniranju štete od pada stabala, a naše redovne akcije prezentacije rada školskoj i vrtićkoj djeci ove godine još nismo imali, zbog epidemije korona virusa. Uskoro kreće i požarna sezona, a mi ćemo vjerojatno opet vozilo ustupiti za gašenje požara na Jadranu. To nam predstavlja problem, jer u ljetno vrijeme imamo i mi dosta intervencija, najviše na otvorenim površinama - rekao je Marijan Videc, predsjednik DVD- Svibovec Podravski i zamjenik načelnika Stožera Civilne zaštite Općine Sračinec.

Komentari