jačanje socijalne osjetljivosti

Volonteri Prve varaždinske gimnazije poklonili sadnice cvijeća korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe

Objavljeno: 12.05.2016. 20:02

Zadnja izmjena: 12.05.2016. 20:12

Foto: Ilustracija

Budući da su volonteri Prve Varaždinske gimnazije za svoj projekt „Jačanje socijalne osjetljivosti“ dobili nagradu „Otisak srca“ i nešto novaca, zajedno su sa svojim voditeljima prof. Željkom Pačalat, Marinelom Marčetić i Margaretom Maletić odlučili pokloniti sadnice cvijeća za okoliš Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin u Zavojnoj 6. 

Korisnici Doma aktivni u Eko grupi, s radnom terapeutkinjom Vesnom Pravica i volonterima prionuli su poslu i zasadili preko stotinu različitih ljetnica i trajnica u gredice koje su prije obradili.

Projekt „Jačanje socijalne osjetljivosti“ pokrenut prije dvije godine. Učenici tijekom cijele školske godine volontiraju, pomažu i druže se s korisnicima Doma, a posebno s onima koji zbog svojih bolesti više ne mogu iz svojih soba i smješteni su na Odjelu pojačane njege. Neke od njih volonteri izvedu u šetnju, pomognu im urediti njihov osobni prostor u sobi, posade cvijeće na balkonu. 

Ispred Doma posadili su i jedno stablo „Drvo vječnosti“. Ono će ih uvijek podsjećati na gimnazijske dane i njihov humani rad sa starijim osobama. 

Komentari