volonterski projekt

Volonteri Socijalne samoposluge Kruh sv. Antuna obilježili 5 godina rada

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.06.2019. 15:32

Zadnja izmjena: 13.06.2019. 15:33

Socijalna samoposluga Kruh sv. Antuna, volonterski projekt Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži u Varaždinu obilježila je pet godina volonterskog rada i djelovanja.

Čestitavši volonterima ovu lijepu obljetnicu zamjenik župana Robert Vugrin istaknuo je kako Varaždinska županije pomaže socijalnu samoposlugu te kako je ove godine povećano izdvajanje za deset tisuća kuna.

-  Županija se od početka uključila u financiranje ovoga projekta. Činjenica je da se cijene povećavaju, sve je skuplje, a raste i broj korisnika ove samoposluge. Nažalost, broj ljudi koji žive u riziku od siromaštva na razini države je preko dvadeset posto. Mi pomažemo i Caritasovu pučku kuhinju, dajemo jednokratne pomoći, a provodimo i važan projekt  vrijednosti blizu 3 milijuna kuna. Naime plaćamo topli obrok učenicima u riziku od siromaštva u školama kojima je osnivač Županija, gdje je ukupno obuhvaćeno tri tisuće djece, od čega petsto djece dolazi iz domaćinstava koje po jednom članu ima prihod manji od 600 kuna – rekao je zamjenik župana.

Prigodnoj svečanosti prisustvovali su i sami volonteri, voditelj Socijalne samoposluge Ivan Makovec, zatim fra Lucijan Jagec, bivši gvardijan Franjevačkog samostana u Varaždinu, sadašnji gvardijan Franjevačkog samostana u Varaždinu fra Ivan Miklenić, provincijal Kapucinskog samostana u Varaždinu pater Mirko Kemiveš te mnogi drugi.

Obzirom da Socijalna samoposluga obilježava svoj peti rođendan, predstavnici Županije donijeli su prigodni poklon, prehrambene artikle i higijenske potrepštine u vrijednosti od tri tisuće kuna.

Komentari