Vrata novouređenog Društvenog doma u Šemovcu otvorena za sve

Objavljeno: 20.10.2014. 09:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Varaždinska županija

Izvor: galerija-images/drustveni dom semovec otvorenje

U Šemovcu u općini Trnovec Bartolovečki svečano je otvoren novouređeni Društveni doma. Uz načelnika općine Zvonka Šameca i varaždinskog župana Predraga Štromara, otvorenju je prisustvovao i zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić.

Novouređeni Društveni dom u Šemovcu financirao se kroz program energetske učinkovitosti, a Ministarstvo gospodarstva dalo je potporu u iznosu od 200 tisuća kuna.

- Uređenje Društvenog doma u Šemovcu na najbolji način pokazuje svrhu ulaganja u obnovu objekata kroz program energetske učinkovitosti. Ministarstvo je kroz ovaj program u slične projekte širom Hrvatske dosada uložilo oko 23 milijuna kuna dok će do kraja godine te brojka iznositi oko 26 milijun - istaknuo je zamjenik ministra Leverić na otvorenju Društvenog doma.

Trnovec Bartolovečki je u posljednjih godinu i pol dana dobio više od 600 tisuća kuna za četiri ovakva projekta. Leverić je istaknuo kako je od ukupnog broja prihvaćenih projekata gotovo trećina u Varaždinskoj županiji čime ta županija pokazuje da je najspremnija u Hrvatskoj.

Načelnik općine ZvonkoŠamec zahvalio se zamjeniku ministra na odličnoj suradnji Ministarstva i Općine.

- Što se tiče svih obnovljenih objekata, oni su tu prvenstveno na korist svim mještanima naše općine. Njihova vrata otvorena su za sve. Općina je za potpore energetske učinkovitosti i obnovljive izvore energije prijavila ukupno pet projekata, do sada su završena četiri, dok je još za obnovu ostao objekt NK "Mladost"iz Šemovca. Općina Trnovec je za sve ove projekte od Ministarstva gospodarstva dobila 678 465 kuna, a za njihovu obnovu uložila je još 570 tisuća kuna vlastitih sredstava - rekao je načelnik Šamec prilikom otvorenja novouređenog Društvenog doma u Šemovcu.

Zadovoljan uređenjem objekata u općini Trnovec Bartolovečki bio je i župan Predag Štromar koji je podsjetio da je županija krenula u projekte energetske učinkovitosti još 2005. kada su prvo zamijenjene školske kotlovnice koje su tada radile na mazut i ložu ulje te dodao da su već tada napravljene velike uštede u potrošnji energije.

{gallery}drustveni dom semovec otvorenje{/gallery}

Komentari