Vratar NK Varaždina Saša Dreven odlazi u - daleki Singapur

Objavljeno: 12.12.2011. 09:42

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Andrej Švoger /Cropix

Po svemu sudeći Saša Dreven, vratar NK Varaždina, karijeru bi trebao nastaviti u egzotičnom Singapuru...

Vratar NK Varaždina Saša Dreven odlazi u daleki Singapur, gdje će braniti boje Tampines Roversa, aktualnih prvaka singapurske lige.

Drevenu, koji je ovu polusezonu bio standardan na vratima NK Varaždina, početkom prosinca je istekao ugovor.

Nije ga želio produžiti, već će idući petak krenuti put Singapura gdje će s aktualim prvacima dalekoistočnog grada-države potpisati dvogodišnji govor.

- Bio sam jednostavno primoran na taj potez. Jako mi je žao, deset godina sam vezan za taj klub, ali ne možeš tako živjeti – rekao je za eVarazdin.hr Saša Dreven.

Odlazak Drevena za momčad Varaždinaca bit će veliki hendikep, pa će Janžek rješenje na vratima za proljetni dio prvenstva tražiti između Krkleca i mladog Mrmića.

Hrvati popularni u Singapuru

Prema dostupnim podacima, Dreven neće biti jedini igrač s ovih prostora koji će nastupati na travnjacima jednog od najbogatijih gradova u svijetu.

Od prije u ligi nastupaju Ivan Jerković te Mislav Karoglan, najbolji strijelac lige prošle sezone s 33 postignuta gola, naturalizirani Singapurac, a Aleksandar Đurić porijeklom iz BiH postigao je 23 gola za reprezentaciju Singapura.

Upravo je Đurić kapetan Tampines Roversa, a Dreven će se lako sporazumjeti i sa stoperom Fahrudinom Mustafićem, rodom iz Novog Pazara.

Tijekom proteklih godina kroz singapursku ligu prošao je veći broj igrača s ovih prostora, a jedan od njih je i Mirko Grabovac, koji je postao jedna od legendi singapurskog nogometa.

Bivši napadač Zadra i Cibalije postigao je preko 200 golova u singapurskoj ligi, a za budući Drevenov klub upisao je točno stotinu nastupa. Čak pet puta bio je najbolji strijelac S.League, a nastupao je i za reprezentaciju Singapura.

Uz Grabovca i Karoglana, najbolji strijelci lige bili su i Jure Ereš i Goran Paulić 1996. i 1997. godine.

Singapurska liga – međunarodna

S. League ne sastoji se samo od domaćih klubova. Od prije u ligi gostuju i momčadi iz Australije, Japana, Kine, Koreje. Ove godine od gostujućih momčadi nastupaju japanski Albirex Niigata i klub u kojem nastupaju francuski igrači – Etoile FC. Upravo su Francuzi bili prvaci prije dvije godine.

Komentari