Vrhovni sud presudio Čemeriki zatvor na 30 godina

Objavljeno: 08.02.2013. 14:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: eVz

Vrhovni sud potvrdio je presudu Županijskog suda u Varaždinu kojom je Dejan Čemerika (22) osuđen na 30 godina zatvora za teško ubojstvo iz koristoljublja bratića Marija Čemerike.

Dejana Čemeriku teretilo se da je Marija ubio u travnju 2011. godine, na Uskrsni ponedjeljak, kako mu ne bi morao vratiti 4.500 eura te 70 tisuća kuna koje mu Mario posudio.

Najprije je SMS-porukama pozvao Marija da se nađu na prilaznoj cesti prema poljoprivrednom dobru kod Podturna. Kada se nešto prije 22 sata Mario tamo dovezao svojim mercedesom, Dejan mu je kroz otvoren prozor zadao nekoliko uboda kuhinjskim nožem čija je oštrica bila duga 12 centimetara. Mario je ipak uspio izaći iz automobila, u čijoj mu je neposrednoj blizini optuženi zadao nekoliko uboda.

Sveukupno je riječ o devet ubodnih i ubodno-reznih rana koje su izazvale unutarnje krvarenje od kojeg je Mario preminuo.
Županijski sud inače nije povjerovao Čemeriki da je bila riječ o nužnoj obrani, ocijenivši njegov čin “iskonstruiranim”. Po mišljenju suda, ubojstvo je bilo isplanirano.

- Nož u autu, čista odjeća, oprali ste auto – sve to govori da ste ubojstvo detaljno planirali, pa čak i to da ne padne sumnja na vas. Koliko ste bili odlučni, govori i činjenica da ste susret dogovorili u blizini romskog naselja, računajući na to da će sumnja pasti na treće osobe - kazao je u obrazloženju presude sudac Igor Pavlic, rekavši i kako je Čemerika pokazao “zrazito visok stupanj brutalnosti i upornosti”.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskog tjednika.

Komentari