vrijedna podrška

Vrijedna donacija Općine Gornji Kneginec učeničkoj zadruzi Kneginja

Objavljeno: 02.05.2023. 16:08

Zadnja izmjena: 02.05.2023. 16:28

Učenička zadruga Kneginja unazad nekoliko godina uspješno predstavlja Osnovnu školu Kneginec Gornji na različitim sajmovima, smotrama i natjecanjima te osmišljava maštovite i originalne proizvode.

Među njima svakako treba istaknuti Kneginečki paprenjak kojim je zadruga 2018. pobijedila na natječaju Ja poduzetnik!, a od 2022. godine zadruga je vlasnica industrijskog dizajna kalupa za paprenjake. Vrijednost proizvoda prepoznala je i Općina Gornji Kneginec te ga  proglasila službenim poklonom i suvenirom Općine.

S obzirom da u zadruzi postoje brojne ideje za nove proizvode, Općina Gornji Kneginec u potpunosti je financirala nabavku FormBox stroja za izradu kalupa. Na taj način zadruzi je omogućeno kreiranje novih proizvoda, ali i potencijalnih suvenira Općine.

- Uz financiranje nabavke stroja za izradu kalupa, Općina Gornji Kneginec financijski je potpomogla i izradu društvene igre Biohazard koju su u potpunosti osmislili učenici Osnovne škole Kneginec Gornji. Općina Gornji Kneginec ovim vrijednim donacijama u ukupnom iznosu od 1.230,00 eura pružila je potporu kreativnom izražavanju učenika te potiče razvoj poduzetništva od najmlađih uzrasta. Također je još više učvršćena veza same osnovne škole i lokalne zajednice koja je vrlo važan čimbenik u održavanju kvalitete i raznovrsnosti aktivnosti koje se u školi provode - stoji u općinskom priopćenju.

 

Komentari