Vrijedna donacija Varaždinske županije PU varaždinskoj

Objavljeno: 06.03.2013. 15:09

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Varazdinska-zupanija.hr

PU Varaždinska bogatija je opremom za spašavanje, čamcem s izvanbrodskim motorom i prikolicom koju je Varaždinska županija donirala pripadnicima njenih operativnih snaga kako bi u budućnosti mogli kvalitetnije obavljati zadatke spašavanja građana koji se zateknu na poplavljenim područjima, ali i za potrebe patroliranja po vodenim površinama.

Primopredaji opreme na obali rijeke Drave prisustvovali su župan Varaždinske županije Predrag Štromar, zamjenik župana Milan Pavleković, načelnik PU Varaždinske Darko Jurčec te pripadnici interventne jedinice PU Varaždinske.

Župan je istaknuo zadovoljstvo ovom donacijom jer vjeruje da će novi čamac biti od velike koristi policiji.

- Prošle godine je naša Županija bila suočena s velikim poplavama. Materijalne štete su bile ogromne, ali i ljudski životi su bili ugroženi. Do onih građana koji su ostali izolirani u svojim kućama moglo se doći jedino čamcima. I zato je potrebno da operativne snage policije imaju novi, moderan čamac kako bi brzo i efikasno djelovali - rekao je župan te izrazio nadu da će čamac policija ipak trebati samo za patroliranje te da neće biti potrebe za spašavanjem ljudi.

Načelnik PU Varaždinske Darko Jurčec potvrdio je kako je ovom donacijom policijska oprema upotpunjena te se zahvalio Varaždinskoj županiji vrijednom i korisnom daru.

- Ovaj čamac je pravi poklon i došao je u pravo vrijeme. Naime, posjedujemo jedan čamac za spašavanje starije generacije, a ovaj čamac će svakako podići razinu opremljenosti naših operativnih snaga. Koristit ćemo ga u preventivne svrhe sprečavanja kaznenih djela na rijeci Dravi i okolnim jezerima - rekao je Jurčec.

Nakon službene primopredaje, župan Štromar i načelnik PU Varaždinske Jurčec isprobali su čamac provozavši se po rijeci Dravi.

Inače, vrijednost donirane opreme iznosi otprilike 70.000,00 kuna, a u sam čamac, koji ima jačinu od 30 konjskih snaga, stane osam osoba.

Komentari