vremenska prognoza

Vrijeme u tjednu pred nama primjerenije studenom. Ipak, jedan dan bit će posebno topao

Objavljeno: 12.11.2023. 08:36

Zadnja izmjena: 12.11.2023. 08:36

Foto: Arhiva

Nakon jučerašnje prijepodnevne kiše i sunčanog popodneva, jutros su nas dočekala zaleđena stakla na autima. Ipak, do kraja dana očekuje se pretežno sunčano vrijeme uz temperature do najviše 9 stupnja Celzijevih, a idućeg tjedna one će rasti i do 17 stupnja.

Kako stoji na stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda, sutra nas očekuju jutarnje temperature od 2 do 4 stupnja uz maglu i umjerenu naoblaku. U popodnevnim satima meteorolozi najavljuju blago razvedravanje te maksimalne dnevne temperature do 10 stupnja. 

U utorak će temperature doseći i 17 stupnja Celzijevih, a tijekom cijelog dana bit će pretežno sunčano uz tek koji oblak. Tijekom popodneva puhat će slab do umjeren zapadnjak. Srijeda donosi ponovnu kišu koja će rashladiti zrak do najviše 14 stupnja Celzijevih. 

Promjenjivo vrijeme očekuje nas i u nastavku tjedna - u četvrtak slijedi ponovno razvedravanje i dnevnu temperaturu do 12 stupnja, ali i ponovnu kišu u popodnevnim satima. Tijekom cijelog dana puhat će slab do umjeren jugo. 

Slična vremenska prognoza predviđa se i za idući vikend: petak donosi ponovna sunčana razdoblja uz tek pokoji oblak, temperature između 7 i 11 stupnja Celzijevih, dok će u subotu također biti umjereno oblačno uz sunce, te temperature zraka od 6 do 10 stupnja.

Komentari