AKTUALNA SITUACIJA

Vugrin: "Nastupila je stagnacija broja novooboljelih i stagnacija udjela zaraženih u broju testiranih"

Objavljeno: 05.12.2020. 17:55

Zadnja izmjena: 05.12.2020. 18:53

- Dva tjedna nakon uvođenja strožih mjera na području Varaždinske županije imamo stagnaciju broja novooboljelih od koronavirusa i stagnaciju udjela pozitivnih u broju testiranih, izjavio je Robert Vugrin, predsjednik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije.

Dodao je kako ostatak Hrvatske bilježi značajna povećanja broja zaraženih, pa stagnaciju na varaždinskom području moramo gledati kao dobru vijest. Naglasio je kako očekuje potvrdu ovih brojki i u narednim danima, te da sredinom prosinca možemo očekivati olakšanje i lakši pritisak na bolnički sustav.

- Nakon što je 16 dana Varaždinska županija prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji bila najugroženija regija, od jučer je prvo mjesto preuzela Međimurska županija a očekujemo da više nećemo biti prvi, naglasio je Vugrin

U vezi jučerašnjih epidemiloških mjera Vugrin je podsjetio da se uglavnom radi o produživanju mjera koje su na snazi u Varaždinskoj županiji od 21. prosinca. Među tim mjerama nema onih koji je nacionalni stožer objavio u nacionalnim mjerama. Dodatne restriktivne mjere se odnose na trgovine i trgovačke centre, jer su utvrdili da je ondje značajan rizik.

Komentari