Vulišinec uz investiciju od milijun kuna dobio novu kanalizaciju i rekonstruiranu cestu

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 08.11.2015. 17:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Grad Lepoglava

Iscrtavanjem horizontalne i postavljanjem vertikalne signalizacije zaključeni su radovi na rekonstrukciji postojeće nerazvrstane ceste u naselju Vulišinec na području grada Lepoglave.

Završetak je to više od milijun kuna vrijednog projekta u okviru kojeg je u Vulišincu ne samo izgrađeno 800 metara novog kolnika s nogostupom, već je uređena i oborinska i sanitarna kanalizacija.

Zahvaljujući uspješno završenom projektu, započetom prošle godine, riješen je gorući problem naselja Vulišinec kojim se više neće širiti neugodni mirisi fekalnih i ustajalih voda te biti upitna sigurnost građana koji se kreću cestom kroz Vulišinec.

Potporu Gradu Lepoglavi u financiranju ovog projekta gospodarske i socijalne revitalizacije grada Lepoglave kroz modernizaciju cestovne infrastrukture dalo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Od ukupno investiranih 1.061.060 kuna, navedeno Ministarstvo je kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice projekt sufinanciralo s 400 tisuća kuna. Ostatak sredstava osigurao je Grad Lepoglava.

- Ispred Grada Lepoglave zahvaljujem Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije koje je prepoznalo potrebu ulaganja u komunalnu infrastrukturu lokalne zajednice. Ulaganje u ovaj projekt vezan za jedan gradski mjesni odbor ustvari je dio velikog razvojnog projekta Grada kojem je cilj izgradnja moderne i učinkovite infrastrukture kao preduvjeta daljnjeg gradskog razvoja i napretka – istaknuo je gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić.

Komentari