grad lepoglava

Za 14 projektnih prijedloga LAG-a Sjeverozapad izdvaja se 4 milijuna kuna

Objavljeno: 20.04.2022. 18:13

Zadnja izmjena: 20.04.2022. 18:18

Nakon što je na drugi natječaj LAG Sjeverozapad za Tip operacije 7.4. stiglo 14 projektnih prijedloga jedinica lokalne samouprave s područja LAG-a Sjeverozapad, formirana je i inicijalna rang lista projekata.

Većina projekata koje su na ovaj natječaj LAG-a Sjeverozapad prijavile jedinice lokalne samouprave odnosi se na uređenje groblja te sportskih i dječjih igrališta. Grad Lepoglava prijavio je projekt izgradnje nadstrešnice uz grobnu kuću i izgradnja konzolne nadstrešnice.

- Iznos od nešto više od 291 tisuće kuna s kojim LAG Sjeverozapad bespovratno sufinancira svaki od prijavljenih projekata male infrastrukture u gradovima i općinama na području našeg LAG-a, sigurno je značajna podrška za realizaciju planiranih projekata i dobrodošla pomoć za pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, koje uključuju i slobodno vrijeme, kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu - rekao je Marijan Škvarić, predsjednik LAG Sjeverozapad.

Nakon formiranja inicijalne rang liste projekata, slijedi njihova daljnja obrada i analiza.

- Sada ćemo napraviti detaljnu analizu svih 14 projekata te očekujemo da su projektne prijave kvalitetne budući smo odradili dobar posao na terenu što se tiče pojašnjenja uvjeta natječaja te pripreme dokumentacije - dodao je Mario Željezić, voditelj LAG Sjeverozapad.

Komentari