Za 56 viničkih studenata osigurane mjesečne potpore u iznosu od 250 do 400 kuna

Objavljeno: 06.11.2015. 17:10

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: OV

Znanje je pokretač  svekolikog  razvoja. Stoga se u Općini Vinica već niz  godina provodi nekoliko mjera kojima se potiče uključivanje što većeg broja mladih u programe visokoškolskog obrazovanja...

Jedna  od tih  mjera koja se primjenjuje već treću godinu je osiguranje  mjesečnih  novčanih potpora redovitim studenatima . Temelji za provedbu  ove mjere stvoreni su 2013. godine donašanjem Odluke o uvjetima i kriterijima pružanja novčane potpore studentima.

Sukladno spomenutoj  u proračunu Općine osiguravaju se financijska sredstva za novčane potpore studentima koji  na Javni poziv dostave prijave  zajedno s dokazima da zadovoljavaju uvjete . Odlukom je predviđena novčana potpora u iznosu od 250 kuna za studente koji studiraju u Varaždinskoj, Međimurskoj te Koprivničko-Križevačkoj županiji, te 400 kn za studente koji studiraju u svim ostalim županijama ili u inozemstvu.

Ove će nastavne godine 19 studenata ostvariti pravo na mjesečnu potporu od 250 kn, dok će  37 studenata ostvariti pravo na mjesečnu potporu od 400 kuna.

Svi studenti i  načelnik  Općine Marijan Kostanjevac zaključiti će ugovore o korištenju novčane potpore u akademskoj godini,a potpisivanje ugovora bit će upriličeno u subotu, 14. studenog  u 14 sati u prostorijama Općine Vinica.

Komentari