Za 85. rođendan Osnovnoj školi Trnovec poklonjena nova knjižnica

galerija-images/knjiznica trnovec

Objavljeno: 24.10.2014. 13:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Nikola Kokotec

Osnovna škola Trnovec svoj je 85. rođendan proslavila u svečanom ruhu, a najljepši poklon kojeg je dobila zasigurno je novootvorena školska knjižnica.

Bogat fond od osam tisuća knjiga i raznih naslova više se neće tiskati u 12 metara kvadratnih malog kabineta, koji je svih ovih godina glumio knjižnicu, već će knjige učenicima biti dostupne u novim prostorima kakve oni i zaslužuju.

Dugi niz godina mali kabinet od 12 metara kvadratnih bio nam je knjižnica. U svim projektima koji su se dosad radili, uvijek je nedostajao upravo prostor za knjižnicu, koja je zapravo duša svake škole. Bez obzira što su djeca danas internet generacija, mnogi od njih jako vole čitati. Knjižnica je upravo mjesto gdje mogu doći u kontakt s knjigama, raznim sadržajima, a ujedno je ona i jedan multimedijalni prostor gdje se mogu realizirati prekrasne nastavne jedinice – naglasila je ravnateljica škole Radmila Sačić na današnjem svečanom otvorenju nove školske knjižnice.

Škola broji 400 učenika, a ima 50 djelatnika. Konstantno se nabavljaju novi naslovi, kako bi svaki razredni odjel istovremeno mogao čitati istu knjigu, posebice lektiru. U novu knjižnicu unijeli su i nešto novo, ali i nešto tradicionalno.

Jako smo ponosni   na ovu knjižnicu koju smo dugo čekali, a u koju smo utkali i naš trud i naš rad od osmišljavanja izgleda namještaja, do unošenja naše tradicije u ovaj prostor. Stoga smo u knjižnicu stavili i jedno drvo jablana koje simbolizira povijest naše škole – rekla je ravnateljica škole.

Svečanom otvorenju nove knjižnice prisustvovali su učitelji, načelnik općine Zvonko Šamec i varaždinski župan Predrag Štromar. Knjižnicu su zajednički otvorili župan Štromar i učenica Paula Rojc, koja je u OŠ Trnovec pročitala najviše knjiga.

Ne znam točan broj knjiga koje sam pročitala, ali bilo ih je mnogo. Volim čitati svakakve knjige jer u svakoj mogu nešto novo saznati i naučiti. Svojim vršnjacima poručujem da je jako lijepo čitati i neka se malo više potrude oko čitanja knjiga – istaknula je Paula koja se jako raduje novoj knjižnici u svojoj školi.

Iz Županijskog Proračuna za novu školsku knjižnicu izdvojeno je 500 tisuća kuna, a još je planirano uređenje jedne učionice. Općina Trnovec Bartolovečki uložila je ove godine oko 120 tisuća kuna u OŠ Trnovec, ali i OŠ Šemovec. U Šemovcu je ulaganje izvedeno radi mogućnosti kvalitetne jednosmjenske nastave, dok je OŠ Trnovec dobila i novu opremu u blagovaonici.

Općina Trnovec Bartolovečki će i dalje konstantno ulagati u naš škole, u projekte što se tiču obrazovanja. Zaista sam ponosan što imamo u ovoj školi dva prekrasna nova prostora, prvo blagovaonicu, a sada i lijepu novu knjižnicu – istaknuo je načelnik općine Šamec.

{gallery}knjiznica trnovec{/gallery}

Komentari