Na 38. sjednici Gradskog vijeća Ivanec, pred četrnaest prisutnih vijećnika našlo se dvanaest točaka dnevnog reda.

Glavnina dnevnog reda na srpanjskoj je sjednici bila vezana uz tematiku zaštite od požara na području grada Ivanca te je upravo donošenje Odluke o Procjeni ugroženosti od požara i tehnološke eksplozije te Plana zaštite od požara grada Ivanca izazvalo najviše rasprave.

Naime, Grad Ivanec povjerio je tvrtki Eko – monitoring izradu Procjene ugroženosti od požara i tehnološke eksplozije za područje grada Ivanca, a ista je izrađena u studenom 2019. godine te je njezino donošenje od strane Gradskog vijeća bilo predviđeno za prvu polovicu godine, ali je zbog naknadno pristiglih pitanja i prijedloga donošenje akata prolongirano za vrijeme koje je potrebno da se izvrše dodatne konzultacije snadležnim tijelima. 

Procjena ugroženosti od požara i tehnološke eksplozije bila je i predmet javnog savjetovanje na web stranicu Grada Ivanca, savjetovanje je trajalo 30 dana te u periodu savjetovanja na prijedloge dokumenata nije bilo.

Prema novoizrađenoj Procjeni, ekspertiza je utvrdila da će za cijelo područje grada Ivanca nadležno biti jedno središnje vatrogasno društvo, a to je Dobrovoljno vatrogasno društvo Ivanec.

Glasovanje o Procjeni ugroženosti od požara i tehnološke eksplozije završilo je s 13 glasova za i jednim glasom HDZ-ova vijećnika Miljenka Grudičeka protiv. Grudiček smatra kako bi Ivanec trebao imati dva središnja društva, DVD Radovan za istočno gradsko područje i DVD Ivanec za zapadni dio grada.

Ključne riječi: Grad Ivanec,

Komentari

20.07.2020. 11:24h Zadnja izmjena: 20.07.2020. 11:27