stigao i ministar gospodarstva

FOTO: Otvoren moderni Ljubeški trg, a došao i ministar Darko Horvat - pogledajte kako je bilo

Objavljeno: 04.08.2018. 12:24

Zadnja izmjena: 06.08.2018. 20:56

Foto: Viktor Hranić

Povodom obilježavanja Dana Općine Ljubešćica, jučer se održalo svečano otvorenje novog Ljubeškog trga, te svečana sjednica Općine Ljubešćica kojoj su između ostalih prisustvovali Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak, te ostali susjedni gradonačelnici i načelnici.

Na početku manifestacije, službeno je otvoren novi Ljubeški trg, koji je prema riječma načelnika Nenada Horvatića Općina isfinancirala s 800 tisuća kuna vlastitoga novca, dok je 700 tisuća kuna stiglo od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

- Danas imamo jedan moderan trg u Ljubešćici koji je upotpunio i Dječji vrtić, općinske prostorije, te sportska dvorana. To je sve ono što smo imali u viziji prije 10 godina i evo uspjeli smo sve ovo ostvariti - izjavio je načelnik Horvatić.

''Ljubešćica je dokaz da se sve može''

Osim što je Općina Ljubešćica pustila u pogon poduzetničku zonu, ministar Darko Horvat se osvrnuo i na ostalih 59 projekata koje se analiziraju na Ministarstvu gospodarstva, te tvrdi kako polako ide prema tome da će svi oni koji su aplicirali, uspjeti i dovesti određeni investicijski ciklus u 59 poduzetničkih zona.

- Zbog jedne nove filozofije koju ministarstvo gospodarstva  prihvaća u ovom trenutku, a to je da sve aplikacije odnosno sve općine koje su poželjele razvijati poduzetničku infrastrukturu jednostavno se moraju pronaći izvori financiranja, koji nikako ne smiju biti državni proračun već strukturni fondovi Europske unije i mi smo na pragu te odluke i nedostaje nam otprilike 70 milijuna kuna koje ćemo - siguran sam do kraja godine naći i svih 59 projekata isfinancirati - nadodao je Horvat.

Okupljenima se obratio i zamjenik župana Tomislav Paljak. 

- Ići u korak s vremenom i pratiti moderne tijekove, nije baš lako, kad imate jednu od najmanjih općina onda je taj izazov puno veći, ali evo Ljubešćica je dokaz da se sve može. Urbanizirati ovaj prostor na ovakav krasan, estetski ugodan način je doista impozantno - poručio je Paljak. 

 

 

Komentari