općina ljubešćica

Za dogradnju dječjeg vrtića 'Leptirić' u Ljubešćici dobiveno 325 tisuća eura

Objavljeno: 31.03.2023. 20:35

Zadnja izmjena: 31.03.2023. 20:47

Načelnik Općine Ljubešćica Nenad Horvatić ovih je dana potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koje se financiraju iz Mehanizma za oporavak i otpornost – Dogradnja Dječjeg vrtića "Leptirić" Ljubešćica.

Kako je tom prilikom rekao, postojeći kapaciteti od tri dnevna boravka, jedan za jasličku i dva za vrtićku dob, nisu dovoljni za sudjelovanje u programu predškolskog odgoja i obrazovanja svoj djeci s područja općine Ljubešćica. Sukladno detektiranoj potrebi, Općina je prijavila projekt na poziv na dodjelu bespovratnih sredstava raspisan od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Ministarstvo je Općini početkom prosinca 2022. godine dostavilo Odluku o financiranju EU projekta u visini od 325.000 eura, dok je ukupna vrijednost projekta 478.000 eura. Dogradnja će povećati vrtić za cca 240 m2 zatvorene površine te 50 do 60 m2 površine natkrivenih terasa. Kroz dogradnju i opremanje dva dnevna boravka, jedan za vrtićku skupinu za 20 djece i jedan za jaslički uzrast za 12 djece osigurat će se dodatni kapacitet za upis 32 djece. Prije svega, to će značiti poboljšanje uvjeta i zadovoljavanje svih pedagoških standarda u ustanovi.

- Izuzetno nam je drago što su roditelji prepoznali kvalitetu usluge koja se pruža djeci u našem Dječjem vrtiću i što se sve veći broj roditelja odlučuje upisati svoje dijete u isti, a sve u svrhu cjelovitog individualnog razvoja svakog djeteta. Provedbom projekta promiče se društvena jednakost, društveno odgovorno ponašanje koje kreira pozitivno okruženje za obiteljski život, potiče mlade za ostanak u lokalnoj zajednici, te se snažno pridonosi društvenom i gospodarskom razvitku kako lokalno tako i globalno - rekao je Horvatić.

Komentari