načelnik je nezadovoljan

Za prijavljene projekte Vinica od Štromara dobila 78 tisuća kuna: ''Ovo je pokvareni i bolesni čin''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.04.2019. 12:01

Zadnja izmjena: 29.04.2019. 12:09

Načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac obratio se medijima vezano uz preraspodjelu potpora Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, odnosno prijavu na javni poziv za sufinanciranje projekata za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda.

Kako piše Kostanjevac, Općina Vinica je u roku i sa svom dokumentacijom prijavila dva projekta: prvi se odnosi na sanaciju i modernizaciju nerezvrstanih cesta  vrijednosti 624.652,00 kn, dok se drugi odnosi na nabavu traktora sa ralicom za čišćenje nogostupa i prikolicom vrijednosti 225.000,00 kn.

-U skladu s kriterijima, kao općina iz 4. skupine prema stupnju razvijenosti imamo pravo na 50% potpore ili po jednom ili po drugom prijavljenom projektu. I gle vraga, nama Ministarstvo dodjeli 78.000,00 kn, što nije 50% niti po jednoj prijavi. Ovo je sramotna i nedopustiva diskriminacija jednog ministra i potpredsjednika Vlade, a našeg sumještanina - napisao je Kostanjevac i dodao kako Štromar sramoti ''izuzetno uspješnu Vladu i gospodina Plenkovića''. Kako nastavlja načelnik, u vezi ovoga će se obratiti Državnom odvjetništvu i zatražiti da se sve istraži, a ovaj slučaj nazviva ''pokvarenim i bolesnim činom''. 

 

Komentari