danas potpisani ugovori

Za energetsku obnovu škola u Novom Marofu izdvojeno 2,6 milijuna kuna

Objavljeno: 31.07.2017. 16:07

Zadnja izmjena: 31.07.2017. 17:40

Danas su u Novom Marofu potpisani prvi Ugovori za izvođenje radova na energetskim obnovama škola Varaždinske županije za koje je u 2017. godini osigurano 10.299.181,96 kuna.

Radi se o radovima na obnovi zgrade Osnovne škole Novi Marof. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek.

- Riječ je o milijun i 600 tisuća kuna vrijednim radovima za koje smo prije nekoliko tjedana potpisali ugovore o investicijama od strane Varaždinske županije i Ministarstva graditeljstva, a danas smo potpisali ugovor za izvođenje radova, vrijedan oko milijun i 100 tisuća kuna. Ukupno je to oko 2,6 milijuna kuna koji se ove godine investiraju u osnovno i srednje školstvo i za nas je to iznimno važno. Naime, zahvaljujući tim ulaganjima, ne samo da će se poboljšati uvjeti rada i obrazovanja, već ćemo dobiti i jednu lijepu vizuru, posebice kad je riječ o srednjoj školi koja će dobiti novu fasadu, nove prozore i krov, tako da će zgrada koja je u samom središtu Novog Marofa dobiti novo ruho, na zadovoljstvo naših građana, ali prije svega učenika i njihovih roditelja. Kad je riječ o osnovnoj školi, ovo je već treća investicija u posljednje tri, četiri godine - ministarstva i Varaždinska županija dosad su uložili više od 3 milijuna kuna. - rekao je Jenkač.

Za izvođenje radova Ugovor je potpisao zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak s tvrtkom PLUDUX-ART d.o.o. iz Konjšćine, a za nadzor radova s tvrtkom VING d.o.o. iz Varaždina.

-  Dio novca je išao preko EU fondova i Ministarstva graditeljstva, a dio preko Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova, Radi se o oko 10,3 milijuna kuna investicija što je velik novac, a 45 posto je investirala Varaždinska županija iz svog proračuna. Ovdje u OŠ Novi Marof riječ je o investiciji nešto većoj od milijun kuna, a svakako je opravdana - treba investirati, treba riješiti toplinski sustav, fasadu PVC stolariju. Drago mi je što se investira baš u ovu školu i što će se na taj način stvoriti uvjeti da učenici budu sigurni i da se dobro osjećaju u svom prostoru. - istaknuo je Paljak.

Energetska obnova i drugih škola

Također, priprema se objava natječaja za energetsku obnovu OŠ Veliki Bukovec, OŠ „Franjo Sert“ Bednja i SŠ Novi Marof koje se isto financiraju iz proračuna Varaždinske županije te sredstvima EU fondova.

Ukupna vrijednost ova četiri projekata iznosi 10.299.181,96 kuna od kojih Varaždinska županija osigurava iz svog proračuna 4.647.219,75 kuna odnosno 45%, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije 700.000,00 kuna odnosno 7% te sredstva iz EU fondova u iznosu od 4.951.962,21 kuna odnosno 48%.

 

Komentari