u središtu naselja

Za izgradnju novog vrtića u Općini Visoko osigurano 764 tisuće eura bespovratnih sredstava

Objavljeno: 14.03.2024. 13:13

Zadnja izmjena: 14.03.2024. 13:13

Općini Visoko odobren je projekt "Izgradnja dječjeg vrtića u Visokom", a visočki načelnik Dragutin Mateković je u Zagrebu potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.

Radi se o kapitalnom projektu za Općinu Visoko koji će biti financiran iz Mehanizma za oporavak i otpornost i to u iznosu od 764.484,00 eura, ističu iz Općine. Novi dječji vrtić, u koji će se moći smjestiti 64 djece, izgraditi će se u središtu naselja Visoko gdje se nalazi školski vrt, a unutar vrtića predviđena su četiri boravka – dva za jasličare i dva za djecu vrtičke dobi.

- Radi se jednoj od najznačajnijih i najvećih investicija posljednjih godina na području Općine Visoko koji ne bi bio moguć bez da nam Osnovna škola Visoko i Varaždinska županija nisu darovali zemljište, ukupne površine 2032 m2. Naši mještani su dosada morali pronalaziti različite načine kako zbrinuti svoje mališane, mnogi su svoju djecu vozili u susjedne općine. Interes i potreba za vrtićem je velika i Općina je dosada svojim mladim obiteljima pomagala na način da im sufinancira boravak djeteta u drugim vrtićima. Naši mališani će sad dobiti jedan novi, moderan objekt, po najnovijim standardima - zaključio je načelnik Mateković.

Komentari