Za Klub mladih Lepoglava stigle 82 tisuće kuna iz ministarstva

Objavljeno: 18.10.2014. 13:07

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Lepoglava

Izvor: Mario Žuliček

Nezavisna udruga mladih iz Lepoglave nastavlja s realizacijom projekata za čiju provedbu potporu osigurava njihovom uspješnom prijavom na europske i domaće natječaje.

Nedavno je tako za projekt "Klub mladih Lepoglava" Nezavisnoj udruzi mladih stigla potpora Ministarstva socijalne politike i mladih u iznosu od 82.000 kuna. Riječ je o sredstvima dobivenima na natječaju koje je navedeno Ministarstvo raspisalo s ciljem davanja financijske potpore projektima udruga usmjerenih mladima.

Dobivena sredstva za "Klub mladih Lepoglava" namijenjena su za podmirivanje troškova plaće voditelja Kluba i aktivnosti koje će Klub tijekom godine dana, u periodu za koji su sredstva osigurana, organizirati.

- S realizacijom projekta počeli smo 25. rujna od kada su počele pripreme za edukativne i kreativne radionice koje će Klub mladih Lepoglava organizirati već do kraja ove godine – rekao je voditelj Kluba mladih Lepoglava Mario Žuliček ističući da je na ovakav način rada Kluba mladih - sa zaposlenim voditeljem koji za svoj svakodnevni osmosatni rad dobiva plaću, omogućen njegov kvalitetan rad i povećanje broja aktivnosti za mlade.

- Ovo je i primjer samozapošljavanja mladih. Ne čekamo da nam netko pronađe posao već sami stvaramo uvjete za to – dodao je Žuliček ističući kako Nezavisna udruga mladih priprema još jedan projekt u okviru kojeg bi se mladima u Lepoglavi otvorilo još jedno radno mjesto.

Inače, ovo nije prvi puta da Nezavisna udruga mladih provodi projekt u okviru kojeg je osigurana plaća za njegova voditelja. I prijašnjih su godina na sličnim projektima bili zaposleni neki od članova Nezavisne udruge mladih.

Inače, Klub mladih Lepoglava djelovat će u lepoglavskom Domu kulture gdje dijeli prostor s Nezavisnom udrugom mladih i Centrom za mlade.

Komentari