vrijedan projekt

Za kulturni centar u Općini Bednja stiglo više od 66 tisuća eura

Objavljeno: 21.01.2023. 08:45

Zadnja izmjena: 21.01.2023. 08:46

Nakon više od 40 godina mještani Općine Bednja, kraja nadaleko poznatog po bogatoj kulturi i posebnom govoru koji se smatra jednim od najkompliciranijih i najinteresantnijih kajkavskih dijalekta, uskoro će dobiti novi i prijeko potreban prostor za događanja, manifestacije i druženje.

Riječ je o polivalentnom kulturnom centru čija izgradnja traje od kraja studenog 2020. godine, a upravo krajem tjedna u Općinu Bednja stigle su odlične vijesti.

Naime, nakon što je u kolovozu potpisan ugovor o izvođenju radova na trećoj fazi rekonstrukcije i prenamjene postojeće kino dvorane u polivalentni kulturni centar bednjanskog govora, Ministarstvo kulture i medija još je jednom prepoznalo vrijednost ovog projekta i Općini dodijelilo preko 66 tisuća eura.

-Novi polivalentni kulturni centar neće samo unaprijediti kvalitetu društvenog i kulturnog života kakav je na području Općine postojao do prije 40-ak godina, već će predstavljati i novu turističku ponudu u centru Bednje, budući da se sve više nastojimo pozicionirati kao jedna od nezaobilaznih kontinentalnih turističkih točaka. Osim prekrasne prirode, na jednom ćemo mjestu našim turistima moći dočarati i svoju bogatu kulturu i još bogatiji dijalekt kojim se moramo dičiti i kojeg moramo čuvati od zaborava – rekao je načelnik Damir Poljak zahvalivši Ministarstvu na kontinuiranoj podršci.

Treća faza projekta obuhvaća izgradnju kompletne infrastrukture te kompletno opremanje, a novi polivalentni kulturni centar imat će prostor za udruge i edukaciju, kao i kino dvoranu te će biti opremljen liftom kako bi se omogućio pristup osobama s invaliditetom.

Komentari