grad varaždinske toplice

Za novi dječji vrtić Varaždinskim Toplicama će ministarstvo dodijeliti 8,64 milijuna kuna

Objavljeno: 03.11.2022. 10:12

Zadnja izmjena: 05.11.2022. 09:16

Foto: Arhiva

Za projekt izgradnje novog dječjeg vrtića Ministarstvo znanosti i obrazovanja Gradu Varaždinske Toplice će dodijeliti 8,64 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Također, kako je najavila gradonačelnica Dragica Ratković, Grad će potpomagati obitelji s malom djecom koja ne pohađaju vrtić tako što će sufinancirati djelatnost dadilja i to iznosom od 600 kuna po djetetu. Dodala je kako će za dijete s teškoćama, dijete čiji roditelj ima status invalida ili žrtve Domovinskog rata, odnosno osobe nestale u Domovinskom ratu, dijete samohranog roditelja, dijete učenika i redovitih studenata, drugo i svako daljnje dijete, visina sufinanciranja djelatnosti dadilja iznositi 700 kuna.

- Pravo na sufinanciranje ostvaruje se ako dijete i roditelji koji žive u zajedničkom domaćinstvu imaju prebivalište ili boravište na području Grada. Također roditelji ostvaruju pravo na sufinanciranje ako se dijete nakon provedenog upisnog postupka u Dječji vrtić Tratinčica Varaždinske Toplice nije upisalo i na listi je čekanja - rekla je Ratković.

Komentari