PRIPREME ZA VELIKI PROJEKT...

Za novi rotor na ivanečkoj obilaznici Grad Ivanec od MUP-a povukao 2,5 milijuna kuna

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.05.2018. 12:03

Zadnja izmjena: 04.05.2018. 12:03

U ivanečkim gradskim službama u tijeku su pripreme za još jedan veliki projekt, rekonstrukciju raskrižja Ulice Ivana Gorana Kovačića (ivanečka obilaznica, ujedno i državna cesta D35) i Ulice Petra Preradovića (koja sa sjeverne strane vodi prema Tvornici obuće Ivančica i Drvodjelcu, a s južne prema novoj građevinskoj zoni).

Naime, Grad Ivanec je prošle godine na javni poziv Ministarstva unutarnjih poslova prijavio projekt rekonstrukcije raskrižja ovih ulica, koji mu je i odobren. Procijenjena vrijednost ovog zahvata iznosi oko 3,5 milijuna kuna, od čega će 70 posto pokriti MUP (blizu 2,5 milijuna kuna), a ostatak Grad Ivanec.

Ovim projektom planirana je rekonstrukcija postojećeg raskrižja u kružni tok, što će u velikoj mjeri poboljšati protočnost prometa i podići sigurnost svih sudionika u prometu.

Treba napomenuti da je programom modernizacijom nerazvrstanih cesta predviđeno da se ove godine asfaltiraju i glavne prometnice u toj zoni, i to od Ulice Ljudevita Gaja do državne ceste, tj. do novog rotora.

Na taj način smanjit će se i prometno zagušenje u jutarnjim satima oko Osnovne škole i Dječjeg vrtića, jer će se otvoriti dodatni pravac.

Komentari