općina petrijanec

Za obnovu ceste u Novoj Vesi, Općina Petrijanec od ministarstva dobila 250 tisuća kuna

Piše: Iva Habulan

Objavljeno: 02.07.2022. 11:59

Zadnja izmjena: 02.07.2022. 11:59

Općina Petrijanec prijavila je projekt obnove i proširenja Ulice Rade Končara u Novoj Vesi na natječaj Programa održivog razvoja lokalne zajednice kojeg je raspisalo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova te su joj odobrena sredstva od 250 tisuća kuna.

Za navedeni projekt, kako navode iz Općine Petrijanec, vrijednost radova iznosi ukupno 859 tisuća kuna, a putem natječaja Ministarstvo je Općini odobrilo sredstva u visini od 250 tisuća kuna. Kako dodaju, cilj projekta je podizanje razine komunalnog standarda stanovnika, podizanje razine sigurnosti prometa svih sudionika u prometu na području Općine, ali i obnova i rekonstrukcija ceste u modernu, sigurnu i funkcionalnu prometnicu.

Nova Ves Petrijanečka je obuhvaćena projektom uvođenja kanalizacije te je izvedena fekalna kanalizacija u predmetnoj ulici. Međutim, prilikom radova došlo je do velikih oštećenja na postojećim asfaltiranim površinama te je onemogućena oborinska odvodnja, kao i kvalitetno odvijanje samog motornog prometa. Kroz Ulicu Rade Končara u sklopu Aglomeracije Varaždin napravljena je kanalizacijska mreža, a radovi na asfaltiranju i proširenju krenuli su odmah nakon odabira nadzora te je sada projekt u završnoj fazi. Radovi uključuju proširenje ceste, dva sloja asfalta, izravnavajući sloj od 6 centimetara te završni sloj od 3 centimetara, odnosno 9 centimetara novog asfalta.

- Poboljšanje stanja prometne infrastrukture u Općini Petrijanec, a sada i nakon Aglomeracije, u naselju Nova Ves Petrijanečka jedan je od ciljeva i prioriteta prije svega zbog sigurnosti svih sudionika u prometu. Prije samog izvođenja kanalizacije ulica je bila širine 3m do 3.3 metra, a sada  pred završetkom ovih radova imamo ulicu širine pet metara i uređene bankine. Napravili smo i određene radove na vodovodnoj mreži za ulice koje će tek biti otvorene a sve u cilju da ne radimo prekope nakon asfaltirane prometnice. Odobreno nam je 250 tisuća kuna, a zatražit ćemo i dodatno financiranje od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU – rekao je načelnik Željko Posavec.

Komentari