ne čekajte

Za područje Grada Novog Marofa proglašene dvije prirodne nepogode – građani, prijavite štete na svojoj imovini!

Objavljeno: 25.05.2023. 11:24

Zadnja izmjena: 25.05.2023. 11:26

Zbog obilnih kiša koje su uzrokovale poplave i odrone Varaždinska županija u srijedu je proglasila dvije prirodne nepogode, a obje su proglašene i za područje Grada Novog Marofa. Naime, obilne su kiše na području Novog Marofa potaknule klizanje, tečenje, odronjavanje i prevrtanje zemljišta, a zbog njih došlo je i do poplavljivanja infrastrukture.

Budući da je Varaždinska županija proglasila prirodne nepogode, Gradsko povjerenstvo za procjenu štete od prirodnih nepogoda zaprimat će prijave građana o štetama nastalim na njihovoj imovini.

- Prošli tjedan gotovo cijelu Hrvatsku pogodile su nezapamćene kiše koje su diljem Grada Novog Marofa poplavile infrastrukturu, uzrokovale odrone i nanijele štetu na imovini naših građana. Zahvaljujući Varaždinskoj županiji koja je proglasila prirodne nepogode, naši će građani biti obeštećeni. Zbog toga ih pozivam da što prije prijave štete koje su nastale na njihovoj imovini kako bi im se isplatio barem dio iznosa potrebnog za sanaciju – poručio je gradonačelnik Siniša Jenkač.

Šteta se prijavljuje na obrascu PN putem e-maila: [email protected], poštom na adresu Grad Novi Marof, Trg hrvatske državnosti 1, Novi Marof ili pak osobno u nadležnom odjelu Grada Novog Marofa, 1. kat, soba broj 7 i to zaključno do 1. lipnja. Nakon što zaprimi prijave šteta, Gradsko povjerenstvo prvu i konačnu procjenu prijavljuje Županijskom povjerenstvu za procjenu štete od prirodnih nepogoda.

Komentari