Za popis stanovništva pripremite svoj OIB ili osobnu

Objavljeno: 30.03.2011. 08:20

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Prekosutra (1. travnja) počinje popis stanovništva na području cijele Hrvatske. Županijsko popisno povjerenstvo za provedbu popisa stoga je dalo naputke kako sudjelovati u popisu i što je obvezno kod popisivanja.

Na temelju Zakona o Popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2011. godine sudjelovanje u Popisu je obavezno, a osobe su dužne na pitanja u Popisu dati točne i potpune odgovore. Na pitanja o nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti osobe se mogu slobodno izjasniti.

Svojim sudjelovanjem i točnim odgovorima na postavljena pitanja omogućit ćete da Popis 2011. bude kvalitetno proveden, što će osigurati i kvalitetne popisne rezultate.

Stoga povjerenstvo moli da za članove svoga kućanstva pripremite osobni identifikacijski broj (OIB) ili broj osobne iskaznice kako bi ih popisivač mogao upisati u obrasce.

Ako popisivač nikog ne zatekne kod kuće, ostavit će Obavijest o ponovnom dolasku s naznačenim danom i vremenom dolaska, odnosno svoj kontakt telefon na koji ga možete nazvati i dogovoriti vrijeme popisivanja.

Osobni podaci prikupljeni Popisom službena su tajna i koristit će se isključivo za statističke svrhe kako je i propisano Zakonom o Popisu 2011. i Zakonom o službenoj statistici.

Podaci Popisa prikazivat će se isključivo u skupnom (agregiranom) obliku na razini Republike Hrvatske, županija, gradova/općina i naselja.

Komentari