sjednica

Za predsjednika Gospodarsko-socijalnog vijeća Varaždinske županije izabran Zvonimir Lončar

Objavljeno: 21.06.2024. 12:38

Zadnja izmjena: 21.06.2024. 12:38

Novi predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća Varaždinske županije, savjetodavnog tijela je Zvonimir Lončar iz Matice hrvatskih sindikata.

Za predsjednika je izabran jednoglasno, a na čelu Gospodarsko-socijalnog vijeća će biti sljedećih godinu dana, sukladno dosadašnjoj praksi budući da je proteklih 12 mjeseci Vijeće vodila Ljubica Vugrek kao predstavnica Hrvatske udruge poslodavaca. Ona će sada obavljati dužnost dopredsjednice, kao i Darko Majhen, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove.

- Branka Šaško, pročelnica Područnog ureda Varaždin HZZ-a, izvijestila je da broj zahtjeva za stranim radnicima i dalje raste: u prvih pet mjeseci ove godine poslodavci su predali 4.307 zahtjeva. Kad su u pitanju HZZ-ovi vaučeri za edukaciju zaposlenih i nezaposlenih osoba, ove godine je u Varaždinskoj županiji odobreno 206 zahtjeva, pri čemu i za radnike iz trećih zemalja - izneseno je na održanoj sjednici. 

Pročelnik Miroslav Huđek izvijestio je da se očekuje da će se nakon završetka ove školske godine na tržište rada uključiti oko 870 učenika srednjih škola, a uz njih oko 960 mladih godišnje završava različite visokoškolske programe. Predstavio je i upisne kvote u srednjim školama u Varaždinskoj županiji u novoj školskoj godini, pri čemu je napomenuo da u obrazovnom sustavu Županije nema suficitarnih zanimanja.

Komentari