28. izborna sjednica

Za predsjednika LAG-a Sjeverozapad ponovno izabran Marijan Škvarić, evo detalja

Objavljeno: 26.09.2023. 08:58

Zadnja izmjena: 26.09.2023. 08:58

Pod predsjedanjem Marijana Škvarića u Lepoglavi je održana 28. izborna sjednica Skupštine Lokalne akcijske grupe "Sjeverozapad".

Između 11 točaka dnevnog reda, koje su sve jednoglasno i prihvaćene, usvojen je prijedlog da LAG-u Sjeverozapad pristupi Općina Gornji Kneginec, a iz istog razloga bilo je potrebno izmijeniti i nadopuniti Statut koji je usklađen s direktivama Europske unije. Nakon toga izvršen je izbor radnog predsjedništva, verifikacijskog povjerenstva i izborne komisije, a potom je razriješeno i staro rukovodstvo, predsjednik, dopredsjednici i članovi Upravnog odbora.   

Za novo rukovodstvo LAG-a Sjeverozapad za mandatno razdoblje od 4 godine za predsjednika je ponovno izabran Marijan Škvarić, gradonačelnik grada Lepoglava, a dopredsjednici će mu biti Marin Bosilj, načelnik Općine Sveti Ilija i Željko Posavec, načelnik Općine Petrijanec. Izabrani su i ostali članovi Upravnog odbora koji se uz spomenute, predsjednika i dopredsjednike, sastoji od 15 članova, iz svake jedinice lokalne samouprave po jedan.

- U proteklom razdoblju dodijeljeno je 16,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a u novoj Lokalnoj razvojnoj strategiji definirali smo potrebe i razvojne ciljeve, temeljem koje ćemo dobiti sredstva za potpore kojima ćemo sufinancirati razvoj i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava na našem području, ali i poticati razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti, prije svega turističke ponude, te ravnomjerni razvoj takozvane male javne infrastrukture na cijelom području LAG-a - rekao Škvarić. 

Komentari