sufinanciranje

Za programe i projekte udruga i samostalnih umjetnika V. Toplice dodijelile 23 tisuće eura

Objavljeno: 09.02.2023. 18:00

Zadnja izmjena: 09.02.2023. 18:01

Grad Varaždinske Toplice u ovoj će godini sufinancirati projekte i programe u kulturi za što je u svom proračunu osigurao gotovo 23.000 eura.

Riječ je o tri udruge i jednoj slobodnoj umjetnici koji će svojim programima i projektima podići kulturnu ponudu na području Grada Varaždinskih Toplica na jednu višu razinu i građanima, ali i posjetiteljima ponuditi nove sadržaje.

-Grad Varaždinske Toplice sve više izdvaja za kulturu, a svi naši građani i posjetitelji i ove će godine moći uživati u koncertu klasične glazbe na rimskim iskopinama čime spajamo iznimnu kulturnu vrijednost arheološkog lokaliteta s glazbom i omogućujemo gostima da ovaj jedinstven lokalitet dožive na drugačiji način – rekla je gradonačelnica Dragica Ratković.

Uz samostalnu umjetnicu Jelenu Štefanić, bespovratna sredstva u iznosu od gotovo 9.300 eura dodijeljena su i KUD-u Toplice za provođenje redovnog programa i aktivnosti te organizaciju 4. Topličke folklorijade, kao i ostalih manifestacija kroz godinu. Udruzi „Svibovečki zvon” dodijeljen je iznos od preko 1.300 eura za provođenje kulturno-umjetničkog amaterskog programa povodom 10. obljetnice udruge.

Grad će iznosom od gotovo 9.300 eura financirati i programe Ogranka Matice hrvatske Varaždinske Toplice koji se odnose na realizaciju Kukuljevićevih dana, orguljaških večeri, Simpozija o hrvatskom jeziku, otkrivanje biste Ivana Kukuljevića, književne večeri, koncerte i izdavaštvo

Komentari