evo što će se urediti

Za projekt Edukativnog šetališta u Varaždinskim Toplicama odobreno 680 tisuća kuna

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.03.2021. 09:04

Zadnja izmjena: 13.03.2021. 09:04

Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Varaždinske županije kao nositelju projekta u suradnji i uz podršku Specijalne bolnice Varaždinske Toplice odobren je projekt "Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture".

Radi se o projektu Edukativnog šetališta u Varaždinskim Toplicama vrijednom 680 tisuća kuna u  sklopu kojeg će se obnoviti ograde vidikovca s kojeg se pruža pogled na šume Varaždinsko-topličkog gorja, urediti edukativno dječje igralište na postojećoj šumskoj čistini te urediti okolno parkovno-šumsko područje.

Park u Varaždinskim Toplicama kao spomenik parkovne arhitekture i lječilišni perivoj u vlasništvu je Specijalne bolnice, te je jedan od 26 zaštićenih dijelova prirode Varaždinske županije kojima upravlja Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Varaždinske županije.

- Ovo je nastavak ulaganja u Varaždinske Toplice, kojeg smo započeli obnovom Minerve, Termi, Konstantinovog doma i Lovrine kupelji, a u tijeku je i izgradnja novog Spinalnog centra. Ovaj park je nekada bio centar druženja i rekreacije pacijenata i lokalnog stanovništva te mi je izuzetno drago što ćemo ga ponovo revitalizirati i vratiti mu onaj stari sjaj kakav i zaslužuje - istaknuo je Željko Bedeković, predsjednik Upravnog vijeća Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju. 

Komentari