Uz brojne projekte koji se provode na području Općine Petrijanec, od Aglomeracije, energetske obnove javnih objekata, uređenje ulica i komunalne infrastrukture, uskoro kreće i uređenje groblja u samom Petrijancu.

Riječ je o projektu koji je prijavljen na natječaj LAG-a Sjeverozapad ukupne vrijednosti više od pola milijuna kuna, točnije 544.375,00 kuna a za koji je odobreno sufinanciranje u iznosu od 252.000,00 kn Odlukom Agencije za plaćanje u poljoprivredi i ribarstvu.

- Uz sve velike projekte i ovo je za naše mještane jednako važna investicija. Na ovaj način uredit će se naše mjesno groblje, izgradit će se nova ograda a tu je i niz drugih radova zahvaljujući čemu ćemo imati uređenije mjesto gdje počivaju naši najmiliji, kratko je kazao u povodu skorih početka radova na uređenju groblja načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Sama investicija obuhvaća kompletnu zamjenu postojeće ograde novom kovanom ogradom i parapetom u JZ dijelu groblja sa zadržavanjem postojećih pješačkih ulaza u grobnu kuću. Od radova obavit će se i zamjena postojeće drvene ograde novom panelnom kovanom ogradom.

- Dio radova predviđa izgradnju novih i pošljunčanih pješačkih staza, a dio izgradnju opločenih staza unutar groblja s betonskim opločnicima (tlakavcima) na mjestu starih dviju pošljunčanih kao i na mjestu postojećih asfaltiranih i betonskih površina uz grobnu kuću. Posadit će se i nova živa ograda, a novi parapet i kovana ograda predviđena je i uz manje parkiralište uz grobnu kuću, pojasnio je Posavec dodajući da je predviđeni završetak radova do kraja godine.

-Općina Petrijanec ima pripremljen veliki broj projekata i pratimo sve natječaje. Značajnija ulaganja moguća su jedino preko sredstava s nacionalne razine odnosno fondova Europske unije. To je naš cilj, dovesti što više investicija, urediti našu Općinu kako bi se kvaliteta i standardi života unaprijedili u svim mjestima u Općini, zaključio je Posavec.

Podsjetimo, prošle je godine sličnim projektom obnovljeno i mjesno groblje u Novoj Vesi Petrijanečkoj.

Ključne riječi: općina petrijanec,

Komentari

17.07.2020. 17:54h Zadnja izmjena: 17.07.2020. 17:57