općina bednja

Za sanaciju klizišta Općini Bednja dodijeljeno 2,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.07.2022. 16:51

Zadnja izmjena: 15.07.2022. 16:52

 Zahvaljujući natječaju Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja na koji je Općina Bednja prijavila sanaciju četiriju klizišta čija je aktivacija direktno povezana s potresom, dodijeljena su joj sredstva od 2,7 milijuna kuna.

Kako poručuju iz Općine, uspješnom prijavom Općina nastavlja s ulaganjima u infrastrukturu i sigurnost svojih mještana te sanaciju cesta i klizišta Cvetlin 1, Cvetlin 2, Meljan i Pašnik kako bi se spriječila daljnja devastacija prometnica i okolnog područja.

- S obzirom da se naša Općina nalazi na prostoru na kojem je nažalost aktivan velik broj klizišta, redovito ulažemo u njihovu sanaciju. Zbog razornih potresa ova su se klizišta dodatno pogoršala pa ćemo njihovom sanacijom osigurati stabilnost terena, zaštitit ćemo imovinu i ljudske živote – rekao je načelnik Općine Bednja Damir Poljak.

Klizišta su inače jedan od najvećih problema ovog područja i predstavljaju opasnost za ljude, promet i infrastrukturu te izazivaju velike štete zbog čega Općina Bednja u proteklih nekoliko godina ulaže značajna sredstva u njihovu sanaciju, kako vlastita, tako i iz vanjskih izvora.

-Nastojat ćemo sanirati svako postojeće i novo klizište koja predstavljaju opasnost za naše građane, njihovu i našu imovinu i ograničavaju ih u obavljanju svakodnevnih poslova i aktivnosti – zaključio je Poljak.

Sanaciju četiriju klizišta bespovratnim će sredstvima financirati Europska unija iz Fonda solidarnosti.

Komentari