pomoć za stradale

Za stradale u potresu župe Komarevo pomoć otpremila župa Križovljan

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.01.2021. 12:16

Zadnja izmjena: 11.01.2021. 12:18

Na inicijativu vlč. Zorislava Šafrana, župnika župe Uzvišenja Sv. Križa  Križovljan, na župnom dvoru u Radovcu, od 31. prosinca do  4. siječnja 2021. godine, prikupljala se pomoć za stradale u potresu na području Sisačke biskupije.

U prikupljanju pomoći uključili su se i vatrogasci DVD-a Gornje Vratno, Križovljan Cestica, Virje Križovljansko, Babinec i Lovrečan Dubrava koji su kombi vozilima svaki na svom području, u nedjelju, 3. siječnja prikupljali pomoć koju su stanovnici pripremili. U nedjelju ujutro prikupljena pomoć na župnom dvoru utovarena je u kombi vozilo, a potom je u kombi vozilo utovarena i pomoć koju su u razdoblju od 9 do 12 sati dovezli i vatrogasci. Ista je u ponedjeljak, 4. siječnja 2020. godine otpremljena u župu Komarevo. 

Vlč. Zorislav Šafran zahvaljuje župljanima na doniranoj hrani i higijenskim potrepštinama, kao i vatrogascima spomenutih vatrogasnih društava, i svim ljudima dobre volje, koji su se u akciju uključili i pomogli, kao i poduzeću Elektromehanika Zebec koje je na raspolaganje dalo kombi vozilo kojim je prikupljenu pomoć u župu Svete Katarine  Komarevo i otpremljena. 

Komentari