općina maruševec

Za transparentnost proračuna Općina Maruševec dobila peticu

Objavljeno: 02.07.2022. 10:56

Zadnja izmjena: 02.07.2022. 10:56

Općina Maruševec ponovo je ocijenjena "peticom" za otvorenost proračuna te je time svrstana na listu najtransparentnijih općina u Hrvatskoj.

Za potrebe istraživanja, u proteklom vremenu proračunska transparentnost je mjerena brojem ključnih dokumenata objavljenih na službenim mrežnim stranicama svih lokalnih jedinica u Hrvatskoj, a to su u ovom ciklusu bili godišnje izvršenje proračuna za 2020. godinu, polugodišnje izvršenje proračuna za 2021. godinu, prijedlog proračuna za 2022., izglasani proračun za 2022., te proračunski vodič za građane za 2022. godinu.

- Ovo Priznanje Općini Maruševec potvrda je da se svi procesi od javnog interesa u Općini Maruševec vode potpuno transparentno te da su građanima dostupni svi proračunski dokumenti, akti i informacije, imajući u vidu Zakon o proračunu, Zakon o pravu na pristup informacijama i preporuka Ministarstva financija. Osim neovisnog Instituta za javne financije, raspolaganje sredstvima Općine Maruševec kontrolira i Državni ured za reviziju koji nam je u zadnjoj kontroli izdao bezuvjetno mišljenje o usklađenosti poslovanja, a ove godine i Ministarstvo financija koje je provelo proračunski nadzor utvrđivanja zakonitosti izvršavanja proračuna u Općini Maruševec - rekao je načelnik Mario Klapša.

Komentari