OPĆINA MALI BUKOVEC

Za udruge s područja općine Mali Bukovec više od 200.000 kuna

Objavljeno: 16.04.2021. 18:21

Zadnja izmjena: 16.04.2021. 18:25

U prostorijama Općine Mali Bukovec u četvrtak su uručeni ugovori za sufinanciranje projekata i programa udruga u 2021. godini.

Ukupna potpora od 204.000 kuna dodijeljena je udrugama s područja Općine Mali Bukovec te udrugama koje provode programe ili imaju članstvo na području Općine.

Potpore su dobile Udruga umirovljenika i starijih osoba Općine Mali Bukovec, Udruga obrtnika i zanatlija Općine Mali Bukovec, Udruga žena Mali Bukovec, Udruga žena Sveti Petar, Humanitarna udruga LUN-MLA iz Lunjkovca, Udruga cvjećara Ludbreške regije te Ludbreško sunce – udruga za osobe s invaliditetom. Također, potpore su dodijeljene i klubovima koji se bave sportom: Karate klubu Okinawa Mali Bukovec, ŠNK Lunjkovec, ŠNK Mladost Sveti Petar te ŠNK Bukovčan 27. Među udrugama koje su dobile potporu iz proračuna Općine Mali Bukovec su i udruge koje okupljaju ljubitelje rekreacije i to Klub ribolovaca Spinning team Dravski klen, Lovačko društvo Prepelica Mali Bukovec i Lovačko društvo Fazan iz Velikog Bukovca.

Ugovore predstavnicima udruga uručio je načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković.

Posebno je izdvojio vatrogastvo, odnosno dobrovoljna vatrogasna društva i Vatrogasnu zajednicu Općine Mali Bukovec čiji dobrovoljci imaju posebnu zadaću u općini, a to je održavati sustav zaštite i pomoći u slučaju bilo kakvih ugroza koje mogu snaći naše mještane te zbog toga imaju i posebno izdvojena sredstva u Proračunu općine.

 

 

Komentari