prijem u županijskoj palači

Županija udrugama dodijelila 1,3 milijuna kuna, 30% povećana izdvajanja za njihov rad

Župan Radimir Čačić i njegova savjetnica Natalija Martinčević priredili su u Županijskoj palači prijem za predstavnike udruga koje su se javile na „Javni natječaj za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Varaždinske županije

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.05.2019. 10:49

Zadnja izmjena: 03.05.2019. 11:10

Župan Radimir Čačić i njegova savjetnica Natalija Martinčević priredili su u Županijskoj palači prijem za predstavnike udruga koje su se javile na „Javni natječaj za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Varaždinske županije u 2019. godini“, a financiranje je odobreno u ukupnom iznosu 1.302.150,00 kn.

Tako je malo manje od 200 predsjednika i predstavnika Udruga imalo prilike čuti od župana koje sve projekte provodi Županijska vlast na mnogim područjima, a bilo je i prilike za neformalni razgovor o aktivnostima samih udruga, planovima te o zajedničkoj suradnji između udruga i Varaždinske županije.

Financiranje udruga je uvećano za 300 tisuća kuna, a ono se odnosi na prioritetna područja kao što sui aktivnije sudjelovanje mladih u društvu, zaštita i promicanje ljudskih prava, zaštita okoliša i prirode te zaštita životinja, zaštita i očuvanje biološke raznolikosti Županije i promocije vrijednosti lokalne zajednice od značaja za Županiju, promocije poljoprivrede i šumarstva, promicanje znanosti, obrazovanja i cjeloživotnog učenja, civilne zaštite i zaštite i spašavanja, promicanje sporta, kulture, tehničke i informatičke kulture, zaštite zdravlja, razvoja socijalnih usluga, socijalnog poduzetništva i humanitarnih djelatnosti.

Župan Čačić u pozdravnom je govoru pohvalio rad i aktivnosti samih udruga.
- Ove godine financiramo ukupno 193 udruga , trideset udruga više nego prošle godine dobiti će novce.Moram istaknuti kaoo nam je proračun stabilan, pa će i daljnje finnaciranje biti stabillno i korektno. Socijalno osjetljive skupine dobile su veliki dio financijskih sredstava, društva invalida najviše, umirovljenici su dobili veliki dio financijskih sredstava. Da, pomažemo im jer su vrlo aktivni, dobili su božićnice i uskrsnice, briga o umirovljenicima i osobama starije životne dobi je naša moralna obveza. No, hvala I čestitke svima koji svoje vrijeme i entuzijazam koriste za društvenu korist – rekao je župan Čačić.

 

Komentari