iz Ministarstva graditeljstva

Za uređenje Trga Republike Hrvatske Varaždinskim Toplicama odobreno 168.000 kuna

Objavljeno: 13.05.2020. 14:49

Zadnja izmjena: 13.05.2020. 14:51

Za uređenje Trga Republike Hrvatske Grad Varaždinske Toplice osigurao je još 168.000 kuna. Riječ je o sredstvima koja je dodijelilo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

– Ove je godine raspisan natječaj Ministarstva graditeljstva i mi smo prijavili našu vječnu temu – uređenje Trga Republike Hrvatske. Prošli smo sa 168.000 kuna koje će nam dobro doći. U pripremi je raspis javne nabave za uređenje trga, za koje imamo građevinsku dozvolu. Svaki iznos nam je dobrodošao u situaciju kad su proračunski prihodi osjetno manji – izjavila je gradonačelnica varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

Uređenje Trga Republike Hrvatske u Varaždinskim Toplicama jedan je od 187 projekata gradova i općina kojima su odobrena sredstva Ministarstva graditeljstva, a iznos od 168.000 kuna najviši je koji je dodjeljivan.

Javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2020. godini raspisan je s ciljem osiguravanja financijske potpore za projekte jedinica lokalne samouprave koji potiču ili pridonose boljem obavljanju komunalnih djelatnosti i pružanju odnosno isporuci komunalnih usluga, kao i za aktivnosti na projektima koji će pridonijeti podizanju razine javnih usluga i većoj kvaliteti življenja stanovnika na području pojedine jedinice lokalne samouprav

Komentari