općina beretinec

Za Vinogradsku ulicu 185 tisuća kuna Ministarstva regionalnog razvoja

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.05.2022. 17:54

Zadnja izmjena: 05.05.2022. 17:57

Općina Beretinec na Program podrške regionalnom razvoju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije prijavila je projekt „Modernizacija dijela nerazvrstane ceste – Vinogradska ulica NC 2-007“ te su joj odobrena sredstva u iznosu od 185.000 kuna.

Načelnik Općine Beretinec Nikola Žganec ističe da je trenutno dio Vinogradske ulice u Črešnjevu neasfaltirani, makadamski put.

– Potrebno ga je urediti odnosno asfaltirati budući se svake godine susrećemo s problemom pojave udarnih rupa na toj dionici što iziskuje dodatne troškove šljunčanja i održavanja. Zahvaljujem Ministarstvu i ministrici Tramišak što su u cijelosti odobrena tražena sredstva. Iznos od 185 tisuća kuna je 55 % vrijednosti projekta, a ostatak do 336 tisuća kuna osiguravamo iz općinskog proračuna – kaže načelnik Žganec.

Modernizacija dijela Vinogradske ulice u Črešnjevu u duljini od 470 metara obuhvaća pripremne i zemljane radove te asfaltiranje.

– Ovim projektom moderniziramo dio javne lokalne infrastrukture u cilju poboljšanja njihove dostupnosti lokalnom stanovništvu te povećanja sigurnosti, kvalitete, pouzdanosti i brzine putovanja nerazvrstanom cestom. To posljedično poboljšava standard i kvalitetu života lokalnog stanovništva – zaključuje načelnik Općine Beretinec Nikola Žganec.

Komentari