Možđenec kod Novog Marofa

Tko je u pravu?! Smeta im njegova ograda, on ima dozvolu, a Gradu nitko neda malo zemlje za ogledalo

Objavljeno: 20.04.2016. 14:10

Zadnja izmjena: 20.04.2016. 15:55

Foto: Ivan Tomašković

Zagorci su u cijeloj Hrvatskoj poznati po takozvanom zagorskom jalu koji ih posebno krasi. S tom osobinom ne mogu se riješiti nikakvi problemi, već ona dovodi do loših susjedskih odnosa. Takav je slučaj, smatraju neki, u Možđencu u Varaždinskoj ulici gdje susjedima smeta ograda Stjepana Kocijana.

Naime, ulaskom u Varaždinsku ulicu u Možđencu u blizini Novog Marofa vidljivo je da riječ o uskom kolniku gdje ipak morate voziti nešto sporije, kako ne bi došlo do sudara.

Susjednima posebne probleme, kako neki od njih ističu, stvara ograda Stjepana Kocijana.

- Zbog ograde i čempresa riječ je o vrlo nepreglednom zavoju. Naš prijedlog je da se dovedu inženjeri ili promijeni zakon kako bi se to nekako riješilo - rekla je Božica Novosel predvodnica inicijative da se ulica na zavoju učini preglednijom.

Ima građevinsku dozvolu

S druge strane Stjepan Kocijan ima legalno postavljenu ogradu, što znači da za nju ima građevinsku dozvolu i on ne vidi nikakav problem.

- Što da rušim ogradu? Ne pada mi na pamet. Imam svoju potrebnu dokumentaciju i ne vidim gdje je problem - rekao je Kocijan.

S druge strane susjed i susjede vide problem.

- Jednostavno ne možete se mimoići normalno automobilom, a susjeda je čak i oštetila automobil - rekla je jedna od susjeda, dok se na nju nadovezala druga gospođa koja živi točno na zavoju.

- Nije mi nimalo jednostavno izlaziti iz dvorišta, sreća da se nikome dosad nije ništa dogodilo - dodala je, no Kocijan čemprese ne misli skraćivati.

- Zašto bi kratio čemprese. Sam sam profesionalni vozač i neka jednostavno voze polakše, 10 do 20 kilometara na sat kada ulaze u zavoj - rekao je Kocijan.

Iz Grada Novog Marofa napravili sve

Kontaktirali smo i Grad Novi Marof koji je promptno pristupio rješavanju problema.

- Na teren je izašao komunalni redar i nadležni pročelnik. Predložili smo promptno rješenje. Da se postavio ogledalo, no moramo ga postaviti na nečijem posjedu. Nitko nije bio za to pa kad se odluče gdje će osigurati pola kvadrata neka nam se jave - rekao je novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač.

Sve u svemu riječ je zagorskim "dobrosusjedskim" odnosima s poznatom dozom jala.

Komentari