vrijedan projekt

Zahvala svim sudionicima koji su za vrijeme korona krize dijelili starijima tople obroke

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.05.2020. 13:20

Zadnja izmjena: 27.05.2020. 14:20

Župan Radimir Čačić i njegova savjetnica Natalija Martinčević priredili su prijem za predstavnike Društava koja su sudjelovala u nedavno održanom jedinstvenom projektu "Dostava dnevnih toplih obroka starijim osobama narušenog socijalnog ili zdravstvenog stanja“.

Kako poručuju iz Županije, projekt je to koji je upravo osmislila i koordinirala Natalija Martinčević u suradnji s  Županijskim Crvenim križem, Vatrogasnom zajednicom Varaždinske županije, Srednjim školama Ivanec, Ludbreg i Novi Marof. Stoga su danas prijemu nazočili i  Nebojša Buđanovac, ravnatelj Županijskog Crvenog križa, Ljerka Šebečić, viša stručna savjetnica za ekonomska pitanja u Općoj bolnici Varaždin koja je osmislila jelovnike, predstavnica volontera Andreja Jagačić, Slađana Cestar ispred gerontodomačica te Darko Majhen koji je koordinirao vatrogasce.

- Poštovanje i naklon svima na sudjelovanju u ovakvome projektu. Vi naprosto želite pomagati i dobro se osjećate nakon toga. Bez Vas ne bi bilo provedbe projekta i hvala Vam na tome. U doba koronakrize naši najstariji dobili su kvalitetne obroke, ali i pažnju te toplu riječ koja je vrlo bitna – rekao je župan.

Savjetnica Natalija Martinčević je naznačila kako je i sama osjećala dužnost i potrebu da se u vremenima koronakrize prijavi kao volonterka u Crveni križ. - Odmah sam uspostavila odličnu suradnju i komunikaciju s ravnateljem Županijskog Crvenog križa Nebojšom Buđanovcem i Andreom Jagačić te sam  u razgovoru s njima došla na ideju realizacije programa besplatne dostave hrane našim najugroženijim građanima. Akcija je uspjela, komentari su bili zaista pozitivni i koristim priliku da se zahvalim svima. Pokazali smo da znamo, hoćemo, ali i da imamo dobro posloženi sustav – rekla je Martinčević.

Komentari