općina martijanec

Osigurano više od 50 tisuća eura za vrtić 'Vlakić' iz Martijanca

Objavljeno: 09.06.2023. 18:25

Zadnja izmjena: 09.06.2023. 18:25

Općina Martijanec osigurala je 29 tisuća eura za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u ovoj godini, a spomenuta sredstva utrošit će se, između ostalog, za sufinanciranje troškova prehrane djece i potom za pokrivanje troškova energenata i komunalija.

No, to nisu jedina sredstva koje je Općina osigurala preko Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Naime, nedavno je donijeta odluka kojom je 20 milijuna kuna dodijeljeno vrtićima širom Hrvatske za poboljšanje materijalnih uvjeta. Među njima našao se i vrtić u Martijancu kojemu je zahvaljujući prijavi Općine dodijeljeno 25,4 tisuće eura.

- Ova sredstva iskoristit će se za projekt uređenja okoliša i vanjskih terena, poligona i učionice na otvorenom. Radi se o važnim sredstvima kako bi naši mališani imali što bolje uvjete, a zaposlenice i zaposlenici ustanove što bolje uvjete za rad. Koristimo svaku priliku da se prijavimo za sredstva s nacionalne razine ili pak preko fondova Europske unije i tako će biti i ubuduće - rekao je, između ostalog, načelnik Branimir Nađ.

Komentari