lijepa gesta

Zahvalni bračni par donirao Odjel kardiologije varaždinske bolnice

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.06.2022. 14:28

Zadnja izmjena: 09.06.2022. 14:28

Odjel kardiologije Službe za interne bolesti Opće bolnice Varaždin dobio je vrijednu donaciju zahvalnog bračnog para Arendt iz Varaždina.

Odjela kardiologije dobio je više komada televizora, stalaka za infuziju i stolića za hranjenje te stol za pregled i aspirator u ukupnoj vrijednosti 50.000 kuna s PDV-om. Donatorica Olga Arendt bila je pacijentica hospitalizirana na Odjelu kardiologije te je odlučila poboljšati kvalitetu zbrinjavanja pacijenata ovom donacijom.

– Donacija je znak zahvalnosti djelatnicima odjela za trud oko pacijenata kojima spašavaju živote svojom požrtvovnošću. U nekoliko navrata i ja sam morala zatražiti pomoć i liječenje. Tom sam se prilikom uvjerila u teške uvjete u kojima rade. Suprug Hans i ja nismo se dvoumili u odluci da doniramo određeni iznos, da poboljšamo uvjete djelatnicima i pacijentima. Izdvojili smo dio novca od prodaje zemljišta i uštede od mirovine – kazala je Olga Arendt.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak također zahvaljuje na ovoj, ali i drugim donacijama kojima pojedinci, udruge ili tvrtke poboljšavaju uvjete liječenja i boravka pacijenata u varaždinskoj bolnici.

Komentari