Izvorište na Ivančici

Zajedničkim snagama Grad Ivanec, Ivkom i mještani Prigorca proveli akciju uređenja Žganog vina

Radnici ivanečkih Ivkom voda, kojima su se pridružili i mještani Prigorca, proteklih su dana uredili okoliš i kaptažu izvorišta Žgano vino na Ivančici.
Objavljeno: 26.03.2019. 12:17

Zadnja izmjena: 26.03.2019. 12:20

Radnici ivanečkih Ivkom voda, kojima su se pridružili i mještani Prigorca, proteklih su dana uredili okoliš i kaptažu izvorišta Žgano vino na Ivančici.

Pošto Ivanec izvore vode na Ivančici smatra svojim najvećim prirodnim bogatstvom, svake godine se u povodu obilježavanja 22. ožujka, Svjetskog dana voda, održavaju akcije uređenja jednog od više izvora na obroncima planine iz kojih se vodom prvorazredne kvalitete snabdijevaju Ivanec i okolna naselja.

Središnja akcija provedena je u nedjelju, 24. ožujka, kada su se na odmorištu kod izvora Žgano vino uređivale nove klupe. - Dotrajale ćemo zamijeniti novom građom koja je upravo stigla, a stolove ćemo očistiti brusnim papirom i nanovo obojiti. Ovo nam je uvertira u Zelenu čistku 13. travnja – kazao je gradonačelnik Milorad Batinić.

- Radnici Ivkom voda proteklih su dana uredili samo izvorište i kaptažu te obnovili ispust. Žgano vino jedno je od najstarijih ivanečkih izvora koje je uređeno još 1934., s kapacitetom od 20 litara/sek., od čega je 15 za javnu vodoopskrbu, a ostatak se bočnim preljevom ispušta u okoliš. Voda s ovog izvora vrhunske je kvalitete - poručio je Ranko Zbodulja, tehnički rukovoditelj Ivkom voda.

Komentari