grad ivanec

Zaklada Grada Ivanca pokrenula akciju 'Pomozimo Dominiku Turčinu da prohoda'

Objavljeno: 03.06.2022. 19:00

Zadnja izmjena: 03.06.2022. 19:00

U želji da se osmogodišnjem Dominiku Turčinu omogući rehabilitacija koja bi mu pružila bolju kvalitetu života te sretnije djetinjstvo i odrastanje, Grad Ivanec poziva u pomoć sve građane.

Naime, nedavna teška operacija zbog iščašenja kuka, nakon koje je šest tjedana proveo u "kalupu" od gipsa do iznad pojasa sa stabilizatorima, tek je zadnja od nevolja s kojima se Dominik suočio u životu. U dobi od 23 mjeseca u pet dana je doživio dva ishemijska moždana udara. 

Dominik je prošao kroz dugi niz rehabilitacija u Salzburgu, Zürichu, Ljubljani, Zagrebu i drugdje, nešto uz pomoć donatora, a najviše vlastitim sredstvima. Najbolje rezultate, kažu roditelji, dala je robotska neurorehabilitacija, nakon koje je poboljšanje bilo veliko, pa je Dominik već počeo voziti i specijalni biciklić. I nakon poboljšanja, dogodilo se - iščašenje kuka. Zbog oporavka od operacije nastavu pohađa online, uz pomoć osobnog asistenta.

Stoga, Zaklada Grada Ivanca pokreće humanitarnu akciju te poziva ljude da pomognu kako bi Dominik dobio šansu da prohoda i da mu se poboljša kvaliteta života. Čim Zaklada dobije i službeno odobrenje mjerodavnog državnog ureda za službeni početak akcije, objavit će se žiroračun za uplatu novčanih donacija.

Iz Grada Ivanca napominju i da će se prilozi za Dominika skupljati i na ovogodišnjem Ivanečkom kotliću koji će se održati u subotu, 25. lipnja. Više informacija dostupno je na stranicama Grada Ivanca.

Komentari