međimurska županija

Zaklada Mikec dodijelila 47 novih stipendija studenticama i studentima iz Međimurja

Objavljeno: 25.11.2023. 10:21

Zadnja izmjena: 06.12.2023. 10:56

Zaklada Mikec i ove godine nastavlja financijski pomagati nadarenim studentima s područja Međimurske županije. Zakladu je 2016. godine osnovao dr. sc. Antun Mikec, dipl. ing., koji ujedno i osigurava sredstva za njen rad, s primarnim ciljem pomaganja studentima te poticanja izvrsnosti u visokom obrazovanju.

Svaki uloženi euro u ovom području, stostruko se vraća budućim radom mladih stručnjaka i njihovim rastom u zvanjima za koje su se obrazovali. Od osnivanja, Zaklada je u obrazovanje mladih uložila više od 810.000 eura. Dosad je dodijeljeno ukupno 407 stipendija, a podršku Zakladi od samog početka daje župan Međimurske županije Matija Posavec, ističući da je Zaklada Mikec sjajan primjer humanosti, odgovornosti prema zajednici te duboke iskrene težnje za doprinosom razvoju Međimurja. Upravu Zaklade vodi Neven Mikec, a uz župan Matiju Posavca, članovi su gradonačelnik grada Preloga Ljubomir Kolarek, prof. dr. sc. Mijo Bergovec, mons. prof. dr. Juraj Kolarić i vlč. Antun Hoblaj.

U akademskoj 2023./2024. godini Zaklada Mikec dodijelila je 47 stipendija u iznosu od 200 eura mjesečno, za razdoblje od 1. listopada 2023. do 30. rujna 2024. godine, u što će uložiti više do 120.000 eura.

- Zahvaljujući velikom srcu pojedinaca, poput članova obitelji Mikec, koji su odlučili ulagati u svoju zajednicu, zajedno stvaramo županiju znanja. Odgovorni smo za naraštaje koji stasaju i najmanje što moramo i možemo učiniti jest da im stvorimo poticajno okruženje te budemo dobar vjetar u jedrima. Budućnost se gradi danas, a Zaklada Mikec vlastitim primjerom pokazuje na koji način možemo budućnošću upravljati na human način - poručuje župan Matija Posavec.

Komentari