pomoć građanima

Iza Zaklade solidarnosti uspješna je godina, Čehok: "Zaklada obavlja važan zadatak za sve građane"

Objavljeno: 06.02.2020. 12:34

Zadnja izmjena: 06.02.2020. 12:43

Zaklada solidarnosti, koju je osnovao Grad Varaždin i Gradsko vijeće, u protekloj je 2019. godini ostvarila ukupno 152,3 tisuće kuna.

Od toga je 50 tisuća kuna dao Grad Varaždin a ostala sredstva su donacije. Tako je 44 građana prošle godine dobilo jednokratne socijalne pomoći, za vrijeme Uskrsa darivano je 270 osoba starije životne dobi, dok je za potrebe zdravstvenog liječenja pomoć primilo pet osoba.

Organizirali su i humanitarni koncert "Ostanite u Varaždinu" kako bi osigurali financijska sredstva za učenike i studente deficitarnih zanimanja. U tome je im je donacijom od 35 tisuća kuna pomogla i Privredna banka Zagreb, stoga 14 učenika i studenata deficitarnih zanimanja dobiva mjesečnu stipendiju u iznosu od 500 kn. Uz to,  15 učenika i studenatan dobilo je jednokratnu pomoć za troškove školovanja. Pomogli su i Aleksandri Božović, nadarenoj varaždinskoj matematičarki, koja je upisala studij na Oxfordu, stoga su joj pomogli u troškovima školovanja.

Gradonačelnik Čehok istaknuo je kako Zaklada obavlja nevjerojatno važan zadatak za sve građane, te je ujedno zahvalio i upraviteljici Zaklade, Darinki Hajduk-Vučić, na njenom radu posljednjih 16 godina, kojega radi besplatno.

Komentari